Ilmavesilämpöpumppu | Säästä jopa 60 % lämmityslaskussa | Tutustu!

Ilmavesilämpöpumppu

Säästä jopa 50-60 % lämmityslaskussa

Kattava palvelumme mahdollistaa, että uusi lämmitysratkaisusi kestää ja toimii koko elinkaarensa ajan, jopa 25 vuotta.

Palvelumme pitää sisällään laadukkaan suunnittelun ja asennuksen lisäksi mm. järjestelmän etäseurannan, 24/7 huoltopäivystyksen, valtakunnallisen huollon ja kattavat takuut.

Ilmavesilämpöpumppu auttaa sinua säästämään jopa 60 % lämmityslaskussa ja pienentää asumisen hiilijalanjälkeä.

Ilmavesilämpöpumppu tuo jopa 50-60 % säästöä lämmitykseen.

Ilmavesilämpöpumppu tuo huolettomuutta asumiseen ja säästöjä lämmityskuluihin. Ilmavesilämpöpumppu lämmittää sekä kodin että tarvitsemasi lämpimän käyttöveden.

Ilmavesilämpöpumpulla voit korvata nykyisen lämmitysjärjestelmäsi tai se voidaan asentaa nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle. Se sopii erinomaisesti niin vanhoihin kuin uusiin kiinteistöihin.

Me Lämpöpartiossa asennamme ilmavesilämpöpumput kaikkialle Suomeen yli 12 vuoden ja 8000 asennetun ilmavesilämpöpumpun kokemuksella.

Teemme energiaremontit avaimet käteen -periaatteella vanhan lämmitysjärjestelmän purusta uuden asennukseen. Ota yhteyttä – autamme miellämme!

 

Lämpöpartion ilmavesilämpöpumppu asennus Avainlippu

Kerro, kuinka voimme auttaa!

Ainutlaatuinen asennuskonsepti

Lämpöpartion kehittämällä täysin ainutlaatuisella asennuskonseptilla vanha lämmitysjärjestelmä voidaan vaihtaa ilma-vesilämpöpumppuun jopa 6 tunnissa, kun tällaisen remontin kesto alalla on yleensä noin 2-5 päivää. Konseptin keskiössä on tuotantotiloissa tapahtuva lämpöpumpun esiasennus, joka tuo vaivattomuuden lisäksi laatua asennukseen. Tutustu!

Kokemuksia Lämpöpartiosta

Miksi ilma-vesilämpöpumppu on hyvä valinta?

1. Asumisen mukavuus ja helppous kasvaa

Modernit ilma-vesilämpöpumput eivät vaadi juurikaan huolenpitoa – ei siis enää pannuhuoneessa ravaamista. Ne myös esim. säätävät toimintaansa pörssisähkön hinnan mukaan, joka lisää helppoutta ja säästöjä.

2. Rahaa säästyy mukavampiin asioihin

Ilma-vesilämpöpumppu säästää jopa 50-60 % lämmityskuluissa. Öljylämmitteisissä taloissa tämä tarkoittaa n. 1500-2000 € säästöä vuodessa. Pumpun käyttöikä on noin 20-30 vuotta, jona aikana se tuo jopa 15 000-30 000 € säästön. Ilmavesilämpöpulla säästetylle rahalla on varmasti helppoa keksiä parempia käyttökohteita.

3. Hankinta säästää myös luontoa

Keskiverron suomalaisen hiilijalanjäljestä 20 % syntyy asumisesta. Lämmityksen osuus asumisen energian kulutuksesta on puolestaan jopa 80%. Lämmityksen vaihtaminen on siis jo melkein liian helppo tapa pienentää hiilijalanjälkeä.

4. Kiinteistösi arvo nousee kohisten

Ekologinen, edullinen ja omavarainen lämmitysratkaisu on myyntivaltti, jos jossain vaiheessa harkitset kotisi myyntiä. Tästä trendistä kannata jäädä jälkeen, kun koko yhteiskuntamme suuntautuu kohti hiilineutraaliutta.

5. Hankintahinta on lopulta yllättävän matala

Ilma-vesilämpöpumppu maksaa itsensä syntyvinä säästöinä muutamassa vuodessa. Se on myös esim. maalämpöä oleellisesti halvempi – porakaivoja ja pihan kunnostusta ei tarvita. Hankintaan voi saada myös tukea jopa 4000 €. Ei pöllömpää!

Kokemuksia ilma-vesilämpöpumpusta

Näyttelijä Eero Milonoffille ilma-vesilämpöpumpun hankinnassa tärkeimpiä syitä olivat ekologisuus sekä toimittajan rehellisyys. Katso, mitä tapahtui, kun vierailimme Eeron luona.

Jopa 4000 € tuki ilma-vesilämpöpumpun hankintaan

Tiesitkö, että voit saada tuhansia euroja tukea remonttiin, joka parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Tällainen remontti on myös lämmityksen vaihtaminen  ilma-vesilämpöpumppuun.

Tarjolla on kolme erilaista tukimuotoa, joista yhteen remonttiin voi saada kerrallaan yhdenlaista tukea:

 1. kotitalousvähennys
  • öljylämmityksen vaihtajalle: max. 3 500 €/henkilö
  • muut lämmitysmuodot: max. 2 250 €/henkilö
  • vähennys on henkilökohtainen, eli molemmat puolisot voivat saada sitä
 2. Ely-avustus öljy- tai kaasulämmityksestä luopumiseen, max. 4 000 €
 3. ARAn energia-avustus –  max. 4 000 tai 6 000 €/asunto
  • usein taloyhtiöille

Mitä ilmavesilämpöpumppu maksaa?

Ilmavesilämpöpumpun hinta avaimet käteen -palveluna asennettuna omakotitaloon on keskimäärin noin 14 000 €.

Ilmavesilämpöpumpun hankintaan on mahdollista saada jopa 4000 € Ely-tukea, jolloin remontin hinta on noin 10 000 €.

Ilmavesilämpöpumpun käyttöikä on noin 20–30 vuotta, jona aikana se tuottaa parhaimmillaan noin 15 000–30 000 euron säästöt lämmityskustannuksissa.

Ilmavesilämpöpumpulla voi säästää vuotuisessa lämmityslaskussaan jopa 1500 €, jolloin lämpöpumppu maksaa itsensä takaisin jo noin 7 vuodessa.

Energiaremontti on mahdollista maksaa myös kuukausilaskutuksella. Tällöin kuukaudessa säästetty lämmityskustannus on usein jopa suurempi kuin itse investoinnin kuukausimaksu. Kun lämmityslasku pienenee heti, voi ilmavesilämpöpumpun ostaja siis usein kattaa tekemänsä investoinnin lämmityksestä syntyvillä säästöillä.

Miten aloittaa ilma-vesilämpöpumpun hankinta?

Energiaremontin ei tarvitse olla vaikeaa tai kallista. Helpointa ja viisainta on aloittaa remontin suunnittelu maksuttomalla kartoituksella, joka ei sido sinua hankintaan. Kartoituksen jälkeen tiedät tarkasti, miten edetä ja mitä ilma-vesilämpöpumppu asennettuna maksaa.

Lämpöpartion maksuton energiakartoitus sisältää:

 1. Kartoitamme kiinteistösi perustiedot.
 2. Selvitämme toiveesi sekä tarpeesi.
 3. Laskemme kiinteistön energian tarpeen.
 4. Selvitämme, miten paljon energiaremontti laskee energiakustannuksiasi.
 5. Teemme ratkaisuehdotuksen ja saat hinnan remontille.
 6. Saat selkeät askelmerkit mahdolliseen remonttiin.

Autamme matkan varrella kaikissa kysymyksissäsi – esimerkiksi mahdollisten avustusten hakemisessa ja rahoitusvaihtoehdoissa. Ota yhteyttä!

Aloitetaanko? Pyydä tarjous ja maksuton energiakartoitus

Kokemuksia ilmavesilämpöpumpusta

Jouni ja Carita Rauvola asennuttivat kotiinsa Mynämäelle ilma-vesilämpöpumpun öljylämmityksen tilalle. Erityisesti remontin nopeus yllätti positiivisesti. Katso, mitä mieltä he ovat olleet uudesta lämmitysjärjestelmästä.

Ainutlaatuinen suunnittelu- ja asennuskonsepti

Olemme Lämpöpartiossa kehittäneet ainutlaatuisen suunnittelu- ja asennuskonseptin, jolla voimme tuottaa asiakkaillemme markkinoiden laadukkaimman ja helpoimman energiaremontin.

Panostamme erityisen vahvasti kartoitukseen ja suunnitteluun, jotta remonttityömaalla asiat menevät putkeen. Ainutlaatuisen konseptimme kulmakivet ovat:

1. Kattava kartoitus

Teemme asiakkaidemme kiinteistöille kattavan kartoituksen, jossa selvitämme niin kiinteistön tarpeet kuin asukkaiden toiveet uudelle lämmitysjärjestelmälle. Kartoituksella varmistetaan, että remontti voidaan suunnitella oikein.

2. Suunnittelu

Jokainen koti on erilainen, jonka vuoksi suunnittelijamme käyvät jokaisen kiinteistön yksilöllisesti läpi. Kokeneet suunnittelijamme mitoittavat uuden lämmitysjärjestelmän niin, että se tuottaa toivotun hyödyn. Suunnittelijamme myös varmistavat, että työmaalle saapuvat oikeat laitteet ja kaikki tarvittavat työvälineet.

3. Esiasennus

Teemme asiakkaan lämmityslaitteistolle tarvittavat esiasennukset optimaalisissa olosuhteissa tuotantotiloissamme. Esiasennuksessa valmistellaan mm. laitteen mm. sähkö- ja putkikytkentöjä sekä kondenssiveden ohjauksen kytkennät. Näin asiakkaan kohteeseen saapuu kohteeseen räätälöity laite, jolla varmistetaan laitteen laadukas asennus sekä lyhyempi remonttiaika asiakkaan kotona.

4. Kohdeasennus

Kohdeasennuksemme kestää yleisimmin vain yhden päivän ja on asiakkaalle täysin vaivaton. Asennus valmistuu siis työpäiväsi aikana tai voit asua kotonasi normaalisti koko remontin ajan. Asentajamme antavat myös laitteen käyttöönotto-opastuksen ja huolehtivat paikat kuntoon.

5. Valtakunnallinen huolto

Lämpöpartio tarjoaa asiakkailleen myös kattavat huoltopalvelut. Palvelumme ei siis lopu siihen, kun asennusauton takavalot häviävät mutkan taa. Huoltomme palvelee puhelimitse 24/7.

Aloitetaanko? Pyydä maksuton energiakartoitus

Miten ilmavesilämpöpumppu (ivlp) toimii kovimmilla pakkasilla?

Vesi-ilmalämpöpumppu (ivlp) toimii hyvin kiinteistön pääasiallisena lämmitysmuotona myös pakkasella ja Suomen sääolosuhteissa.

Vesi-ilmalämpöpumppu tuottaa eniten hyötyä, kun ulkolämpötila on +10 ja -10 asteen välillä. Suomessa valtaosa, eli 60 % vuodesta, on myös lämpötilaltaan tällaista säätä. Vesi-ilmalämpöpumppu voi Suomen olosuhteissa tuoda jopa 60 % säästön lämmityslaskuun vuositasolla.

Kovilla pakkasilla, kun lähestytään 25 pakkasastetta, lämpöpumppujen teho laskee, jolloin rinnalle tarvitaan varajärjestelmä. Usein varalämmitysjärjestelmänä käytetään vesi-ilmalämpöpumpun omia sähkövastuksia. Vanhemmissa kiinteistössä vesi-ilmalämpöpumpun rinnalle toiseksi lämmönlähteeksi on mahdollista jättää vanha lämmitysmuoto.

Pss! Haluatko kuulla salaisuuden?

Hienoa. Alan vaiettu salaisuus on nimittäin se, että modernit ilma-vesilämpöpumput eroavat toisistaan hyvin vähän, jos ollenkaan.

Niinpä! Markkinoilla on ainakin kymmenkunta laadukasta ilma-vesilämpöpumppumerkkiä, jotka kaikki toimivat melkolailla samoin, tuottavat teoriassa samat säästöt ja lämmittävät samoilla hyötysuhteilla.

Erityisen tärkeää ilma-vesilämpöpumpun hankinnassa onkin ilma-vesilämpöpumpun mitoitus, eli kuinka tehokas pumppu kiinteistöön asennetaan.

Kaikkein yleisimmät ongelmat ilma-vesilämpöpumppujen kanssa liittyvätkin juuri mitoitusvirheisiin. Liian tehoton tai tehokas pumppu aiheuttaa sen, että kiinteistö ei lämpene tasaisesti, järjestelmä ei toimi oikein ja pitkään tai toivottuja lämmityssäästöjä ei synny.

Ilma-vesilämpöpumppu on 20-25 vuoden investointi – hankinnassa kannattaakin olla tarkkana. Varmista siis ennen hankintaa, että seuraavat asiat ovat kunnossa:

 • Kartoitus ja mitoitus on tehty kattavasti
 • Suunnittelu on ammattimaista
 • Toimijalla on pitkä kokemus ilma-vesilämpöpumpuista
 • Asennuksessa on huomioitu mm. sulamisveden ohjaus
 • Takuut ja huoltopalvelu toimivat

Pyydä tarjous ja maksuton energiakartoitus

Selvitämme kiinteistöllesi parhaan lämmitysratkaisun 12 vuoden, 8 000 ilma-vesilämpöpumpun ja 12 000 energiaremontin kokemuksella.

 Kartoitus ei sido sinua hankintaan
 Kartoitus on täysin maksuton
 Kartoituksen jälkeen tiedät, miten edetä energiaremontissa
✅ Olemme yhteydessä 1-2 päivän sisällä

Energiaremontti on järkevää aloittaa kartoituksella, jossa mm.

 1. Kartoitamme kiinteistösi perustiedot.
 2. Selvitämme toiveesi sekä tarpeesi.
 3. Laskemme kiinteistön energian tarpeen.
 4. Selvitämme, miten paljon energiaremontti laskee energiakustannuksiasi.
 5. Teemme parhaan ratkaisuehdotuksen ja saat hinnan remontille.
 6. Saat selkeät askelmerkit mahdolliseen remonttiin.

Usein kysyttyä - ilma-vesilämpöpumppu (ivlp)

Mikä on ilma-vesilämpöpumppu (ivlp)?
Paljonko ilma-vesilämpöpumppu maksaa asennettuna?
Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?
Millaiseen taloon ilma-vesilämpöpumppu sopii?
Paljonko ilma-vesilämpöpumppu säästää rahaa?

Ilma-vesilämpöpumput kaikkialle ympäri Suomen!

Alta löydät kaikki Suomen kunnat, jonne Lämpöpartio toimittaa ja asentaa ilma-vesilämpöpumput (ivlp):