Aurinkosähköpaneelien asennus, Säynätsalo

Helena ja Risto Vanhanen

Helena ja Risto Vanhasen vuonna 1984 rakennetussa omakotitalossa energiaa tarjoaa suora sähkölämmitys, ilmalämpöpumppu ja useampi tulisija. Toukokuussa 2015 Vanhaset halusivat kuitenkin täydentää lämmitystä ekologisella vaihtoehdolla ja pienentää samalla sähkönkulutusta.

Aurinkosähköpaneelit olivat Vanhasille selvä ratkaisu. Muurarina ikänsä työskennellyt Risto tiesi myös tarkkaan, minkälaista laatua remontilta haetaan. Lämpöpartion ammattilaiset asensivat kodin katolle parissa päivässä 12 aurinkosähköpaneelia (20 m²) sekä keskusyksikön.

Helppoa energiaa suomalaisiin olosuhteisiin

Vanhasten mielestä aurinkosähköpaneelit ovat huoleton ja helppokäyttöinen energiamuoto. Paneelit eivät vaadi valvontaa, vaan energiantuottoa voi seurata helposti keskusyksikön näytöstä. Kesäpäivinä paneelit antavat vähintään 2500 wattia, pilvisemmällä kelillä 500–800 wattia.

Paneelit kestävät hyvin Suomen talven pakkaset ja lumikuormat eivätkä vaadi erityistä puhdistamista. Paneelit on asennettu viistoon harjakaton suuntaisesti, ja sadevesi huuhtelee ne tehokkaasti noesta, lehdistä ja muista roskista.

Viistouden ansiosta myös aurinko paistaa paneeleihin mahdollisimman suoraan pitkälle syksyyn ja varhain keväällä. Paneelien energiantuotto näkyykin sähkölaskussa suuren osan vuotta. Öisin ja talvikuukausina Torikadulla saadaan lisäenergiaa automaattisesti valtakunnan verkosta.

”Ensimmäisen puolen vuoden sisällä energiaa riitti ylikin ja laitoimme sähköyhtiön verkkoon yli 800 kilowattituntia.”

Lämpöpartion asentajat hoitivat paneelien, kaapelien ja keskusyksikön asennuksen parissa kolmessa päivässä. Samalla vaihdettiin uusi lämminvesivaraaja. Asentajat puhdistivat katon ja pihan niin, ettei emännälläkään ollut valittamista. Vaikka moni pitää aurinkopaneeleja kalliina, niin ainahan raha johonkin menee ja aurinkopaneeleissa kuitenkin kotiin päin. Meille ne olivat hyvä sijoitus, ja ensimmäisen puolen vuoden sisällä energiaa riitti ylikin ja laitoimme sähköyhtiön verkkoon yli 800 kilowattituntia. Naapuritkin ovat tuumanneet, että saisi olla samanlaiset omallakin katolla. Meillä alkaa olla energia-asiat hyvin hoidossa – enää tuulivoimala puuttuu!, Helena ja Risto summaavat.

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä kun lähetät tietosi oheisella lomakkeella.

Lämpöpartio - Tarjouspyyntö

Miksi keräämme ja miten käsittelemme henkilötietoja? Lue tietosuojaselosteemme.

Voita ilma-vesilämpöpumppu asennettuna kotiisi!

Osallistu Lämpöpartion uskomattomaan ilma-vesilämpöpumppuarvontaan! Arvomme kaikkien tarjouksen pyytäneiden kesken huippuluokan ilma-vesilämpöpumpun asennettuna.
Arvonta on käynnissä helmikuun 2022 loppuun. Varmista, että olet mukana!