Kokemus

Esa Mahosenaho, ILMA-VESILÄMPÖ

Käyttövesiremontti ja Ecodan-ilma-vesilämpöpumppu, Kesätie 33, Oulu

Mahosenahojen vuonna 1963 rakennettuun paritalon puolikkaaseen tehtiin alkusyksystä 2014 käyttövesiremontti. Asentajat vaihtoivat vanhat pikeentyneet käyttövesiputket komposiittiputkiksi ja purkivat pois öljykattilan. Kotiin asennettiin myös Ecodan-ilma-vesilämpöpumppu. Patteriverkoston vesiputkistoa ei uusittu, koska sen todettiin yhteistuumin olevan hyvässä kunnossa.

Helpompaa ja huolettomampaa arkea

Remontin hyödyt näkyivät nopeasti eläkeläispariskunnan arjessa. Juomaveden maku muuttui raikkaammaksi, ja lämmitys sujuu nyt aikaisempaa helpommin. Lämpöpumpun säädin on kätevästi kirjahyllyssä, ja pumppu tuottaa lämpöä pattereihin tasaisesti. Lämpöpumppu toimii Mahosenahoilla ainoana lämmitysmuotona ja pitää kodin kaikki 200 neliötä lämpimänä. Myös vesivaraajan tilavuus on riittänyt saunailtoinakin.

Mahosenahojen reissaaminen onnistuu nyt huolettomin mielin. Matkoilta ei tarvitse palata enää liian kuumaan tai kylmään kotiin, kuten kävi usein säiden muuttuessa öljyllä lämmitettäessä. Lämmitysremontilla on säästetty myös rahaa. Vanhaan öljykattilaan olisi pitänyt vaihtaa poltin ja muita säätimiä, ja korkea öljynhinta olisi nostanut kustannuksia entisestään. Säästöt lämpöpumpun kanssa ovat olleet useita satasia vuodessa.

Yhteistyö Lämpöpartion kanssa oli kitkatonta. Nuoret asentajat olivat kohteliaita, joutuisia ja tunnollisia. He osasivat asiansa. Miesten puhetapakin oli siivo, eikä hommia tehdessä noiduttu tai räyhätty. Asentajat kysyivät meiltä, milloin saavat aamuisin aloittaa, ja pyysivät erikseen luvan tehdä pidempää päivää. Joka kerta sisälle tullessaan he ottivat kengät pois eivätkä jättäneet jälkeensä siivottavaa. Suosittelen Lämpöpartiota lämpimästi kaikille, jotka suunnittelevat lämmitysmuodon vaihtoa.

Lue seuravaa kokemus

"Entisen öljylaskun hinnalla kotia lämmitetään kolme vuotta!"

Toini ja Esko Karjalainen, MAALÄMPÖ

Lue lisää ›

Kaikki kokemukset

AUTAMME VALITSEMAAN OIKEAN ENERGIAJÄRJESTELMÄN

Ota yhteyttä