Kun työnsä takana voi seistä, ei tule mörköjä vastaan – Riku, ratkaisumyyjä

21.10.2021

Riku Seppänen on tehnyt myyntityötä Lämpöpartiossa jo vuodesta 2017. Lue Rikun kokemuksista työskentelystä Lämpöpartiossa.

Sanotaan, ettei ketään haeta kotoa töihin, mutta Riku Seppäselle kävi kutakuinkin niin. Vuonna 2017 Riku opiskeli LVI-insinööriksi, kun puhelin soi. Soittaja oli vanha tuttu Lämpöpartiosta, joka kyseli, olisiko Riku kiinnostunut myyntityöstä ja haluaisiko hän tulla työhaastatteluun.

”Vastasin, että ’en tuu’”, Riku muistelee huvittuneena: ”Sanoin vaan, että siinä menee molempien aikaa ihan hukkaan.

Nopeasta kieltäytymisestä huolimatta Riku kuitenkin meni kuin menikin haastatteluun.

”Ajattelin, että paketoin koulun ensin. Haastattelussa oli kuitenkin hyvä meininki. Mietin, että jos nää on näin innostuneita työstään, niin pitäähän sen olla jotenkin siistiä hommaa. Lupauduin siis mukaan”, Riku kertoo.

Räntäsateesta tuottavaan työhön

Ensi vuonna Rikulle tulee täyteen viisi vuotta siitä, kun hän Riku päätti jättää LVI-opintonsa ja aloittaa työt Lämpöpartiossa. Vaikka hän onkin viihtynyt, ei työ aina ole ollut helppoa, kuten niin usein myyntityössä.

”Aloittaessani työ oli pääosin ovelta ovelle myyntiä. Alku olikin aika rankkaa, mutta parissa kuukaudessa aloin päästä kiinni työstä ja rupesin saamaan tuloksia”, Riku kertoo aloituksestaan.

Myyntityö Lämpöpartiossa on muuttunut paljon viime vuosina, johon Riku on tyytyväinen. Jos aiemmin myyntiä tehtiin ovelta ovelle, tulevat myyntiliidit nyt muun muassa netin kautta tarjouspyynnöistä, messuilta sekä myyjien tekemistä kohde-esittelyistä, joissa kiinnostuneille esitellään jo asennettuja ilma-vesipumppu- ja aurinkoenergiaratkaisuja.

”Onhan tämä nyt mukavampaa ja helpompaa, kun ei tarvitse räntäsateessa ja ukkosessa lähteä ovia kolkuttelemaan”, Riku naurahtaa.

Rikun mukaan asiakashankintaan ennen käytetty aika on myyntityössä pienentynyt huomattavasti. Säästetty aika menee nyt asiakaskäynnillä olemiseen ja ratkaisun etsimiseen asiakkaan haasteeseen.

”Eli ihan oikeaan asiaan ja tuottavaan työhön!”, Riku sanoo. ”Lisäksi esimerkiksi viime viikolla työaikaa meni asiakaskäyntien ja energiakartoitusten lisäksi muun muassa viikonlopun rakennusmessuilla Porvoossa.”

Kun työnsä takana voi seistä, ei tule mörköjä vastaan

”Tässä hommassa pitää luottaa omaan tekemiseensä”, Riku kertoo: ”Kun tietää tuotteet, joita myy ja tuntee palvelun laadun, voi seistä työnsä takana, eikä mörköjä tule vastaan.”

LVI-opintojen ja monen vuoden työkokemuksen myötä Riku todella tietää, mistä energia-alalla ja myyntityössä on kyse, ja miten asiakasta voi auttaa löytämään parhaat ratkaisut. Miehen mielestä Lämpöpartion myynnissä pärjää, kun on aitoa halua auttaa ihmisiä, haluaa menestyä ja on valmis oikeasti tekemään työtä ahkerasti ja kärsivällisesti.

”Sanon kuitenkin aina kaikille, että ei tämä ole helppoa hommaa ja välissä on raskasta, jos onnistumisia ja kauppaa ei tule. Mutta täällä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet menestyä”, Riku kertoo. ”Kyllähän kauppa on myyjälle sama kuin maali hyökkääjälle jalkapallossa. Tässä työssä on mahdollista päästä mukaville ansioille.”

Parhaita myyntityön puolia Rikun mielestä on, että omien työpäiviensä kulkuun ja rytmiin pääsee itse vahvasti vaikuttamaan. Hyvä porukka ja onnistumisen hetket tekevät hommasta mieluisaa ja saavat jaksamaan joskus hektisessäkin työssä.

”Aina on mukava saada porukkaan sellaisia mukavia uusia kavereita, joiden kanssa on kiva hengailla. Tämä on hyvä paikka ahkerille ja yrittelijäille tyypeille, joilla löytyy kärsivällisyyttä ja motivaatiota myyntityöhön.”

Haluatko töihin Lämpöpartioon? Katso avoimet työpaikkamme täältä!

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä kun lähetät tietosi oheisella lomakkeella.

Lämpöpartio - Tarjouspyyntö
Pyydä tarjous

Voita ilma-vesilämpöpumppu asennettuna kotiisi!

Osallistu Lämpöpartion uskomattomaan ilma-vesilämpöpumppuarvontaan! Arvomme kaikkien tarjouksen pyytäneiden kesken huippuluokan ilma-vesilämpöpumpun asennettuna.
Arvonta on käynnissä helmikuun 2022 loppuun. Varmista, että olet mukana!