Uudenlainen konsepti kodin lämmitysjärjestelmän vaihtoon – viikon remontti jopa 6 tunnissa - Lämpöpartio

Uudenlainen konsepti kodin lämmitysjärjestelmän vaihtoon – viikon remontti jopa 6 tunnissa

15.05.2023

Lämpöpartio on kehittänyt uuden tavan vaihtaa kodin vanha lämmitysjärjestelmä ekologiseen ilma-vesilämpöpumppuun. Kehitetyn asennuskonseptin keskiössä on lämpöpumpun esiasennus, jolloin lämmitysjärjestelmän uudistaminen voidaan tehdä asiakkaan kotona jopa 6 tunnissa, kun remontin kesto alalla on yleensä noin 2-5 päivää.

Uudenlainen konsepti kodin lämmitysjärjestelmän vaihtoon – viikon remontti jopa 6 tunnissa

Moni korkeiden lämmityslaskujen kanssa kamppaileva on miettinyt viime aikoina luopumista kalliista öljy-, kaasu tai sähkölämmityksestä. Lämmitysjärjestelmäremontti kuitenkin kauhistuttaa, ja moni mieltääkin sen pitkäksi ja raskaaksi remontiksi.

Yli 12 vuotta ilma-vesilämpöpumppuja asentanut Lämpöpartio huomasi asiakaspalautteesta, että moni kokee energiaremontin vaivalloisena projektina vesi- ja lämmityskatkoineen. Lämpöpartiossa päätettiinkin kehittää aivan uudenlainen ja asiakkaille vaivattomampi sekä nopeampi tapa energiaremontin tekemiseen.

Viikon remontti kuuteen tuntiin

Kodin energiaremontissa vanha lämmitysjärjestelmä korvataan uudella, usein ekologisemmalla vaihtoehdolla. Lämpöpartio on erikoistunut ilma-vesilämpöpumppuihin niiden kustannustehokkuusen ja ekologisuuden vuoksi. Tavanomaisesti tällainen remontti vie alan toimijoilla aikaa 2-5 päivää. 

“Energiaremontti voi kestää jopa viikon. Asiakas tilaa ensin purkumiehen, sitten putkimiehen ja sitten sähkömiehen. Sitten vielä lämpöpumpun asennus, niin siinä kestää viikko”, kertoo Lämpöpartion toimitusjohtaja Vesa Malmberg.

Yrityksessä päätettiinkin mullistaa tapa, jolla energiaremontteja alalla on totuttu tekemään. Tavoitteena oli tehdä remontista asiakkaalle mahdollisimman vaivaton, nopea ja sen myötä kustannustehokas.

​​”Meidän konsepti toimii niin, että voimme omalla tuotantolinjallamme valmistaa jo puolet siitä, mikä tavanomaiset tehdään asiakkaan luona pannuhuoneessa”, kertoo Malmberg. “ Tämä mahdollistaa sen, että asennus voidaan tehdä asiakkaan luona jopa 6 tunnissa.”

 

Toimitusjohtaja Vesa Malmberg

 

Hyvä valmistelu lisää myös laatua

Jotta koko energiaremontti voidaan tehdä laadukkaasti kuudessa tunnissa, vaatii se huolella tehdyt pohjatyöt. Lämpöpartion uudessa asennuskonseptissa pääpaino on kartoituksessa, suunnittelussa ja ennen kaikkea lämpöpumpun esivalmistelussa, joka on merkittävin uudistus verrattuna tyypilliseen tapaan tehdä energiaremontti.

“Esivalmistelemme lämpöpumpun ennen kohdeasennusta omalla esituotantolinjallamme. Kun tärkeitä sähkö- ja putkiasennuksia voidaan tehdä ideaalisissa olosuhteissa ahtaan pannuhuoneen sijaan, tuo se nopeuden lisäksi myös lisää laatua asennukseen”, kertoo Lämpöpartion toimitusjohtaja Vesa Malmberg.

Ennen esivalmistelua asennuskohteelle tehdään kattava alkukartoitus, jossa yhdessä asiakkaan kanssa selvitetään muun muassa kiinteistön energiantarve ja asennustyön vaatimukset.

Kartoituksen pohjalta jokainen kohde suunnitellaan tarkasti, jotta asennus saadaan hoidettua mahdollisimman tehokkaasti sekä laadukkaasti. Samalla varmistetaan, että asiakkaan kohteeseen lähtee oikeanlainen laite sekä kaikki oikeat tarvikkeet. 

Näin energiaremontti pystytään toteuttamaan nopeasti jopa 6 tunnissa, jolloin remontti ei vaikuta juurikaan asumiseen. Samalla varmistaen, että jokainen asennus on toteutettu laadukkaasti.

 

Ilma-vesilämpöpumpun esiasennus

Ilma-vesilämpöpumppu lyhyesti

 • Sopii kaikenlaisiin kiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä: patteri- tai lattialämmitys.
 • Voidaan asentaa esimerkiksi omakoti-, rivitalo- ja kerrostaloihin tai yritys- tai teollisuuskiinteistöihin.
 • Säästää jopa 50–60 % kiinteistön lämmityskustannuksissa.
 • 30–50 % edullisempi kuin maalämpö (ei tarvitse lämpökaivoja)
 • Voi toimia kiinteistön pääasiallisena lämmitysjärjestelmänä (toisin kuin ilmalämpöpumppu)
 • Lämmittää sekä kiinteistön että sen käyttöveden

 

Kiinnostuitko? Tilaa maksuton kartoitus!

Jos kiinnostuit ilma-vesilämpöpumpun hankinnasta, pyydä meiltä maksuton energiakartoitus ja tarjous täyttämällä alta löytyvä lomake. Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissä!

Selvitämme kiinteistöllesi parhaan lämmitysratkaisun 12 vuoden, 8 000 ilma-vesilämpöpumpun ja 12 000 energiaremontin kokemuksella.

Energiaremontti on järkevää aloittaa kartoituksella, jossa mm.

 1. Kartoitamme kiinteistösi perustiedot.
 2. Selvitämme toiveesi sekä tarpeesi.
 3. Laskemme kiinteistön energian tarpeen.
 4. Selvitämme, miten paljon energiaremontti laskee energiakustannuksiasi.
 5. Teemme parhaan ratkaisuehdotuksen ja saat hinnan remontille.
 6. Saat selkeät askelmerkit mahdolliseen remonttiin.

 

Kartoitus ei sido sinua hankintaan
Kartoitus on täysin maksuton
Kartoituksen jälkeen tiedät, miten edetä energiaremontissa
✅ Olemme yhteydessä 1-2 päivän sisällä