Öljylämmityksestä eroon - Lämpöpartio

Öljylämmityksen vaihto kannattaa

Öljylämmityksen vaihto vuonna 2022 - vinkit öljylämmityksen vaihtajalle

Säästä 60 % vaihtamalla öljystä ilma-vesilämpöpumppuun

Haluaisitko eroon öljyn ainaisesta tilaamisesta ja vanhasta öljykattilasta? Huolestuttaako öljyn hinnan nousu?

Jos etsit helpompaa, edullisempaa ja omavaraisempaa ratkaisua, on ilma-vesilämpöpumppu loistava vaihtoehto. Samalla voit säästää lämmityskustannuksissasi jopa 60 %.

Lämpöpumpun avulla on öljylämmityksestä luopuminen todella helppoa. Omakotiasuja voi saada remonttiin jopa 4000 € valtion Ely-tuen. Taloyhtiöllä on mahdollisuus puolestaan saada ARA-avustusta 4000€ tai 6000€/asunto.

Olemme Lämpöpartiossa yli 10 vuoden aikana asentaneet noin 8000 ilma-vesilämpöpumppua. Pitkän kokemuksemme kautta olemme valinneet parhaat tuotteet ja teemme lämmitysremonttisi vanhan kattilan purusta uuden asennukseen päivässä.

Näin ilma-vesilämpöpumppu toimii

Jopa 4000 € tukea öljystä luopumiseen

Tiesitkö, että voit saada tuhansia euroja tukea remonttiin, joka parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta. Tällainen remontti on myös öljylämmityksen korvaaminen ilma-vesilämmöllä.

Tarjolla on kolme erilaista tukimuotoa, joista yhteen remonttiin voi saada kerrallaan yhdenlaista tukea:

 • Kotitalousvähennys
  • öljylämmityksestä luopujalle: max. 3 500 €/henkilö, 60 % työn osuudesta
  • vähennys on henkilökohtainen, eli molemmat puolisot voivat saada sitä
 • Ely-avustus öljylämmityksestä luopumiseen, max. 4 000 €
 • ARAn energia-avustus –  max. 4 000 tai 6 000 €
  • useimmiten taloyhtiökohteissa

Kokemuksia öljylämmityksen vaihdosta

Asensimme ilma-vesilämpöpumpun öljylämmityksen tilalle myös Jouni ja Carita Rauvolan kotiin Mynämäkeen. Katso, mitä mieltä he ovat olleet valitusta lämmitysjärjestelmästä.

Miten öljystä luopuminen tapahtuu?

Öljylämmityksestä luopumisen ja lämmitysremontin ei tarvitse olla vaikeaa. Jokainen koti ja rakennus on erilainen – niinpä ratkaisutkin ovat yksilöllisiä. Projekti onkin järkevintä aloittaa maksuttomalla kartoituksella, jossa muun muassa:

 1. Kartoitamme kiinteistösi perustiedot.
 2. Selvitämme toiveesi sekä tarpeesi.
 3. Laskemme kiinteistön energian tarpeen.
 4. Selvitämme, miten paljon energiaremontti laskee energiakustannuksiasi.
 5. Teemme parhaan ratkaisuehdotuksen ja saat hinnan remontille.
 6. Saat selkeät askelmerkit mahdolliseen remonttiin.

Kartoituksen jälkeen tiedät siis kaiken oleellisen, mitä öljylämmityksen vaihtaminen vaatii. Kartoitus on sinulle täysin maksuton, eikä sido sinua mihinkään.

Tilaa maksuton energiakartoitus

Mitä lämmitysremontti maksaa?

Ilma-vesilämpöpumppu avaimet käteen -palveluna asennettuna omakotitaloon maksaa keskimäärin noin 14 000 €. Kun pumpun hankintaan voi saada jopa 4000 € Ely-tukea, jää remontin hinnaksi keskimäärin noin 10 000 €.

Pumpun käyttöikä on noin 20–30 vuotta, jona aikana se tuottaa parhaimmillaan noin 15 000–30 000 euron säästöt lämmityskustannuksissa.

Öljylämmittäjä voi säästää ilma-vesilämpöpumpulla vuosittaisessa lämmityslaskussaan jopa 1500 €, jolloin lämpöpumppu maksaa itsensä takaisin jo 7 vuodessa.

Energiaremontti on mahdollista maksaa myös kuukausilaskutuksella. Tällöin kuukaudessa säästetty lämmityskustannus on usein jopa suurempi kuin itse investoinnin kuukausimaksu. Kun lämmityslasku pienenee heti, voi lämpöpumpun ostaja siis usein kattaa tekemänsä investoinnin lämmityksestä syntyvillä säästöillä.

Tilaa energiakartoitus

Tilaa nyt maksuton energiakartoitus, niin selvitämme kiinteistöllesi parhaan lämmitysratkaisun 12 vuoden, 8000 ilma-vesilämpöpumpun ja 12 000 energiaremontin kokemuksella.

Kartoitus ei sido sinua hankintaan
Kartoitus on täysin maksuton
Kartoituksen jälkeen tiedät, miten edetä energiaremontissa

Olemme nopeasti yhteydessä yhteydenottosi jälkeen, usein jo samana tai seuraavana päivänä.