Ilkka Pirttikoski - Lämpöpartio

”Ilma-vesilämpöpumpun asennus sujui nopeasti ja kätevästi, ja asentajat olivat selvästi kokeneita.”

Ilkka Pirttikoski

Ilma-vesilämpöpumpun asennus, Oulu

Pirttikoskien vuonna 1955 rakennettuun rintamamiestaloon etsittiin alkuvuodesta 2013 uutta lämmitysjärjestelmää öljykattilan rinnalle. Insinöörinä työskentelevä Ilkka Pirttikoski harkitsi maalämpöä, mutta se olisi ollut ilma-vesilämpöpumppua tuplasti kalliimpi vaihtoehto. Maalämpö olisi jättänyt myös kotiin vain joku vuosi sitten uusitun öljykattilan tyhjänpantiksi.

Huolella harkittu ratkaisu

Onni puuttui peliin, ja tuttavien luona Ilkka törmäsi Lämpöpartion myyjiin, jotka kertoivat Ecodan-ilma-vesilämpöpumpuista. Ilmasta veteen lämpöä siirtävän pumpun toimintaperiaate oli Ilkalle teoriassa tuttu, ja hän oli keskustellut ilma-vesilämpöpumppujen toiminnasta myös asiantuntijoiden kanssa työpaikallaan.

Pian Lämpöpartion myyjät tulivat käymään Pirttikoskilla, ja kaupat tehtiin saman tien. Ratkaisu oli puolet edullisempi kuin maalämpö olisi ollut ja sopi hyvin öljylämmityksen rinnalle. Parissa päivässä kodin ulkoseinään asennettiin Mitsubishin valmistama Ecodan-ilma-vesilämpöpumppu sekä pannuhuoneeseen lämmönvaihdin ja jäähdytin, jolla sisäilmaa viilennetään kesäisin.

Lämpöpumppu on yhteydessä kodin pattereiden vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja toimii hyvin jopa 20 pakkasasteeseen asti. Tarvittaessa kodin lämmityksestä huolehtii öljykattila, johon ei kuitenkaan lämpiminä talvina tarvitse turvautua.

”Ilma-vesilämpöpumpun asennus sujui nopeasti ja kätevästi, ja asentajat olivat selvästi kokeneita.”

–  Uudet laitteet alkoivat toimia saman tien, ja kaikki pelasi alusta lähtien niin kuin pitääkin. Järjestelmä on käytössä huoleton ja lämpö tasaista. Minusta oli myös mukava valita kodin lämpöpumpuksi tuttu merkki, Mitsubishi, johon olen oppinut luottamaan autovalmistajana, Ilkka kertoo

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lämpöpartio - TarjouspyyntöMiksi keräämme ja miten käsittelemme henkilötietoja? Lue tietosuojaselosteemme.