Riitta ja Matti Teirikko - Lämpöpartio

"Meille on myös tärkeää pystyä lämmittämään kotia edelleen myös takalla."

Riitta ja Matti Teirikko

Ilma-vesilämpöpumpun asennus, Kempele

Riitta ja Matti Teirikon vuonna 1978 rakennettuun omakotitaloon on uusittu 2000-luvun aikana kaikki putket, patterit ja lämmitysjärjestelmät. Öljykattilakin vaihdettiin vastikään, ja öljyä on varastossa vielä seuraaviksi kuudeksi vuodeksi. Lisäksi kotia lämmitetään varaavalla takalla ja ilmalämpöpumpulla, joka vastaa myös talon ilmanvaihdosta.

Lopputalvella 2015 Teirikot halusivat hankkia kodin lämmitykseen vielä yhden vaihtoehdon. Pääasiassa asukkaita huoletti öljyn heittelehtivä ja välillä korkeaksi nouseva hinta, jota verotuksen nostaminen ei tulevaisuudessakaan tule laskemaan.

Toiveiden mukaista lämpöä

Lämpöpartio asensi Teirikoille uuden Mitsubishi Electric -ilma-vesilämpöpumpun, joka lämmittää talon pattereissa kiertävää vettä. Öljykattila huolehtii edelleen käyttöveden lämmityksestä ja toimii automaattisena varalämmitysjärjestelmänä, esimerkiksi yli 25–30 asteen pakkasilla.

Ilma-vesilämpöpumpun asennus hoitui yhden työpäivän aikana, ja pumppu saatiin toimimaan samalle illalle. Seuraavana päivänä asentaja sääti asetukset kohdalleen, ja pari kertaa ammattimiehet ovat käyneet tarkentamassa säätöjä asukkaiden toiveiden mukaan. Teirikoiden ilma-vesilämpöpumpun on esimerkiksi toimittava fiksusti varaavan takan kanssa.

”Ilma-vesilämpöpumppu on laskenut selvästi öljynkulutustamme”

– Lämpöpartion asentajista ei ole kuin positiivista sanottavaa. He hoitivat hommansa viimeisen päälle ja asensivat esimerkiksi putket siististi piiloon välikattoon. Ilma-vesilämpöpumppu ei häiritse ulkoseinässä ketään hiljaisella huminallaan, vaan toimii hyvin muiden lämmitysjärjestelmiemme tukena. Se on laskenut selvästi öljynkulutustamme, ja öljykattila tuntuu olevan enää harvoin päällä. Meille on myös tärkeää pystyä lämmittämään kotia edelleen myös takalla, jonka ääressä on iltaisin mukava istua, Matti summaa.

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lämpöpartio - TarjouspyyntöMiksi keräämme ja miten käsittelemme henkilötietoja? Lue tietosuojaselosteemme.