fbpx

"Lämpöpartion avulla sähkönkulutus pieneni alle puoleen"

Jukka Ruohomäki

Käyttövesiremontti, aurinkosähkö, maalämpö sekä lämpöverkkoremontti, Oulu

Jukka Ruohomäki hankki puolisonsa kanssa 1950-luvulla rakennetun suuren rintamamiestalon kodiksi heidän kolmilapsiselle perheelleen. Talo sijaitsee vuonna 2009 Suomen parhaaksi asuinalueeksi valitulla Oulun Karjasillalla. Lämpöpartio toteutti taloon kattavan remontin, jonka ansiosta sekä talon lämmitysjärjestelmä että käyttövesi- ja lämpöverkko ovat nykyaikaisia ja energiatehokkaita. Viimeisimpänä taloon asennettiin aurinkosähkö.

– Tämä talo on rakennettu vuonna 1950 ja tehtiin alun perin kahden perheen taloksi. 1950-luvulla tästä tuli Pelastusarmeijan päiväkoti, joka lopetti noin viisi vuotta sitten toimintansa. Ja kun talo sitten tuli myyntiin, tartuimme tilaisuuteen heti, Jukka Ruohomäki kertoo.

”Sähkölaskut oli saatava pienemmiksi”

Kun Ruohomäki perheineen hankki talon noin kolme vuotta sitten, sen lämmitysmuotona oli suora sähkö. Käyttösähkön lisäksi suuren talon lämmittäminen kuluttaa paljon sähköä, joka sai Jukan etsimään vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja.

– Sähkölaskut olivat isoja, joten päätin hommata maalämmön. Aloin soitella alan yrityksiä läpi, ja Lämpöpartio oli yksi, jonka sain kiinni. He tekivät hyvän diilin suhteessa tehtävään työmäärään, Jukka taustoittaa yhteistyön alkua.

Tehokasta toimintaa – vain neljä päivää

Talo on iso, joten remonttikin oli mittava. Remontti alkoi 220 metriä syvän maalämpökaivon porauksella, jonka jälkeen kellariin asennettiin maalämpöpumppu. Samaan aikaan talon vanhat sähköpatterit poistettiin ja uusi 29 patteria käsittävä lämpöverkko rakennettiin. Myös käyttövesiputket uusittiin.

– Kaikki tämä tehtiin alusta loppuun todellakin vain neljässä päivässä – ja vielä siten, että meidän ei tarvinnut lähteä evakkoon remontin tieltä, Jukka kertoo.

”Lämpöpartio on aidosti kiinnostunut tekemästään työstä”

Jukka puolisoineen on tyytyväinen tehtyyn remonttiin. He kiittävät myös Lämpöpartion jälkihuoltoa, joka on toiminut tarpeen vaatiessa.

– Lämpöpartiolaiset tekivät hyvää tiimityötä sekä keskenään että meidän kanssa. Remontin edetessä piti silloin tällöin pohtia erilaisia käytännön ratkaisuja, ja remontin jälkeenkin ilmeni pieniä muutostarpeita. Kaikki tällaiset neuvottelut Lämpöpartion kanssa ovat sujuneet hyvin ja tuottaneet toimivia tuloksia.

– Lämpöpartio on aidosti kiinnostunut tekemästään työstä, mikä ei ole aivan niin tavallista kuin yleensä sanotaan. Jos ongelmia ilmenee, niin hirveän auliisti he tulevat aina hoitamaan hommat kuntoon, Jukka kehuu.

Yhteistyö jatkui myös ensimmäisen remontin jälkeen

Pariskunnan yhteistyö Lämpöpartion kanssa jatkui myös ensimmäisen remontin jälkeen. Talon sähkölasku oli saatu puolitettua uuden lämmitysjärjestelmän myötä, ja laskua päätettiin pienentää entisestään asentamalla talon katolle 12 aurinkopaneelia.

– Sähkölaskujen pieneneminen on ehdottomasti isoin hyöty, joka remonteilla on saavutettu. Kulut ovat pienentyneet alle puoleen. Aurinkoisina päivinä energiayhtiön sähköä ei kulu lainkaan, Jukka kertoo

– Nyt kun nähdään vielä paneelien todellinen hyöty, pienenee sähkölasku edelleen, Jukka sanoo tyytyväisenä.

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä kun lähetät tietosi oheisella lomakkeella.

Lämpöpartio - Tarjouspyyntö

Miksi keräämme ja miten käsittelemme henkilötietoja? Lue tietosuojaselosteemme.

Voita ilma-vesilämpöpumppu asennettuna kotiisi!

Lämpöpartion uskomaton ilma-vesilämpöpumppuarvonta! Arvomme nyt kaikkien tarjouksen pyytäneiden kesken huippuluokan ilma-vesilämpöpumpun asennettuna.
Arvonta on käynnissä elokuun loppuun. Varmista, että olet mukana!