"Entisen öljylaskun hinnalla kotia lämmitetään kolme vuotta!"

Toini ja Esko Karjalainen

Maalämmön asennus, Oulu

Toini ja Esko Karjalaisen vuonna 1961 rakennettua omakotitaloa lämmitettiin öljykattilalla, jossa oli alkuperäinen pumppu ja varaaja. Asukkaat pelkäsivät kaikki talvet, milloin järjestelmä sanoisi itsensä irti ja jättäisi talon kylmäksi. Vanhan öljykattilan uusiminen tuntui lyhytnäköiseltä hankinnalta, eikä asuinalueella ollut tarjolla kaukolämpöä.

Niinpä Karjalaisilla päädyttiin maalämpöön – kuten jo yli 20 talossa samalla asuinalueella. Pihalle porattiin 150-metrinen reikä, ja tarkoitus oli vetää saman päivän aikana putket porakaivosta kellariin. Maa oli kuitenkin jäässä ja kaivuutyö kesti pari päivää. Onneksi koti pysyi koko sen ajan lämpimänä maalämmön sähkövastuksella. Lopulta maata saatiin riittävästi auki ja Lämpöpartion asentajat purkivat pois myös vanhan öljykattilan.

Edullista ja varmaa lämpöä

Karjalaisten vanhassa lämmitysjärjestelmässä yksi säätöventtiili huolehti koko talon lämmityksestä ja ainoa termostaatti oli talon aurinkoisella puolella olohuoneessa. Niinpä termostaatti sääti usein lämpöä väärin ja varjon puolella olevat huoneet jäähtyivät.

Ratkaisuna ongelmaan Lämpöpartion asentajat lisäsivät kaikkiin talon pattereihin uudet termostaatit. Ensimmäisenä talvena Karjalaiset vakuuttuivat, että maalämpö toimii erinomaisesti. Lämpö on nyt tasaista kodin jokaisessa huoneessa, eikä automatiikan ole tarvinnut pitää kompressoria päällä kuin vuoden keskiarvolla mitattuna 5,5 tuntia vuorokaudessa. Lämmönsaantia onkin mahdollista tehostaa reilusti.

Maalämpö on laskenut Karjalaisten kodin lämmityskuluja selvästi. Öljyyn kului noin 2 500 euroa vuodessa ja nyt maalämpöpumppu kuluttaa sähköä 790 euroa vuodessa. Entisen öljylaskun hinnalla kotia lämmitetään kolme vuotta!

”Pumpun voi myös ohjelmoida sen mukaan, olemmeko kotona vai reissussa.”

Olen ollut 40 vuotta rakennusalalla ja näin heti, että Lämpöpartion asentajat tekevät tosissaan töitä eivätkä juokse jatkuvasti missään ABC:llä kahvilla. Maalämpöpumppu on helppo ja hiljainen lämmitysmuoto sekä ulkonäöltään samanlainen kuin pakastin-jääkaappiyhdistelmä. Se sopii vaikka kodinhoitohuoneeseen. Laite laskee automaattisesti tunnit, jotka ovat päällä, joten sähkönkulutusta on helppo seurata. Pumpun voi myös ohjelmoida sen mukaan, olemmeko kotona vai reissussa, Esko summaa.

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä kun lähetät tietosi oheisella lomakkeella.

Lämpöpartio - Tarjouspyyntö

Miksi keräämme ja miten käsittelemme henkilötietoja? Lue tietosuojaselosteemme.

Voita ilma-vesilämpöpumppu asennettuna kotiisi!

Osallistu Lämpöpartion uskomattomaan ilma-vesilämpöpumppuarvontaan! Arvomme kaikkien tarjouksen pyytäneiden kesken huippuluokan ilma-vesilämpöpumpun asennettuna.
Arvonta on käynnissä helmikuun 2022 loppuun. Varmista, että olet mukana!