fbpx

"Ilma-vesilämpöpumppu säästää tilaa, aikaa ja energiaa"

Tuula ja Kari Joento

Ilma-vesilämpöpumpun asennus, Piikkiö

Piikkiössä asuvat Kari ja Tuula Joento vaihtoivat omakotitalonsa lämmitysjärjestelmän öljylämmityksestä ilma-vesilämpöpumppuun talon peruskorjauksen yhteydessä loppukeväällä 2015. Vuoden toiminnassa ollut ilma-vesilämpöpumppu on tuonut merkittäviä säästöjä energiankulutukseen.

Ilma-vesilämpöpumppu säästää tilaa, aikaa ja energiaa

Ajatus lämmitysjärjestelmän uusimisesta oli ollut Kari Joennon ajatuksissa useamman kerran talon peruskorjauksen aikana. Hän oli tehnyt tutkimusta erilaisista vaihtoehdoista ja kysellyt tuttaviltaan myös ilma-vesilämpöpumpun toiminnasta.

– Talomme on rakennettu vuonna 1979 ja peruskorjaus valmistui äskettäin. Vanha öljykattilamme oli jo 35 vuotta vanha, joten joko sen tai koko lämmitysjärjestelmän uusiminen alkoi olla ajankohtaista, Kari kertoo.

“Miehet selkeästi tiesivät mitä tekivät, eivätkä ihmetelleet”

Kun Lämpöpartion edustaja sitten tuli käymään, vakuuttui Kari lopullisesti. Huoleton, helppo sekä uusiutuvaa, ilmasta saatavaa lämpöenergiaa käyttävä ilma-vesilämpöpumppu oli pariskunnalle oikea vaihtoehto. Kaupat tehtiin ja pian Lämpöpartion asentajat olivatkin jo kantamassa vanhaa öljykattilaa ulos talosta.

– Kerrankin meni niin, että painava kattila lähti ja sain itse vain katsella vierestä. Purku- ja asennustyöt veivät yhteensä vain yhden päivän. Yllätyin tästä! Miehet selkeästi tiesivät mitä tekivät, eivätkä ihmetelleet, Kari hymyilee.

“Lämpöpartiolla on osaavia ja avuliaita ihmisiä töissä”

Ilma-vesilämpöpumpun säädöissä ja huoltoasioissa on Karia ja Tuulaa auttanut pääsääntöisesti Lämpöpartion Vesa Kärki. Häneltä Kari on saanut ohjeita puhelimitse ja tarvittaessa Vesa on tullut paikan päälle myös katsomaan ja neuvomaan laitteen käytössä.

– Vesa on todella kovan luokan ammattilainen. Jos Vesalta joku vääntäisi yöllä varvasta hänen nukkuessaan ja kysyisi jotakin, tulisi oikea vastaus varmasti silloinkin. Lämpöpartiolla on osaavia ja avuliaita ihmisiä töissä, Kari summaa.

“Laite on alkanut maksaa itseään nopeasti takaisin”

Ilma-vesilämpöpumppu asennettiin loppukeväästä 2015 ja on nyt ehtinyt olla toiminnassa noin vuoden. Ennen asennusta tehtiin laskelmia laitteen kulutuksesta, joita Kari on nyt päässyt vertaamaan toteutuneeseen tilanteeseen. Kari vertasi eroa myös öljylämmityksestä tulleisiin kustannuksiin.

– Pumpun energiankulutus oli pienempää, kuin mitä laskelmiin oli arvioitu, joten myös kustannukset osoittautuivat arvioitua pienemmiksi. Laite on alkanut maksaa itseään nopeasti takaisin jo ensimmäisen vuoden aikana, Kari kiittelee.

Öljylämmityksen jäätyä pois on kattilahuoneen ja öljysäiliöhuoneen tilalle saatu uutta varastotilaa. Myös kattilan puhdistukseen ja rassaukseen käytetty aika ja murhe on jäänyt pois.

– Enää ei tarvitse tarkkailla, että minkä verran öljyä on jäljellä ja kuka sitä nyt myy ja millä hinnalla. Ilma-vesilämpöpumppu on öljylämmitykseen verrattuna erittäin huoleton ja helppo sekä myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto, Kari summaa.

“Kun ei voi moittia, niin ei voi moittia”

Kari ja Tuula ovat olleet tyytyväisiä tekemäänsä päätökseen ilma-vesilämpöpumpun asentamisesta eikä moitittavaa Lämpöpartion toiminnan suhteen löydy. Myös kaksi Karin ja Tuulan naapuria ovat päätyneet laittamaan itselleen ilma-vesilämpöpumpun. He kävivät tutustumassa pumpun toimintaan Karin ja Tuulan luona.

– He kävivät ja he hankkivat. Kun ei voi moittia, niin ei voi moittia, Kari naurahtaa.

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä kun lähetät tietosi oheisella lomakkeella.

Lämpöpartio - Tarjouspyyntö

Miksi keräämme ja miten käsittelemme henkilötietoja? Lue tietosuojaselosteemme.

Voita ilma-vesilämpöpumppu asennettuna kotiisi!

Lämpöpartion uskomaton ilma-vesilämpöpumppuarvonta! Arvomme nyt kaikkien tarjouksen pyytäneiden kesken huippuluokan ilma-vesilämpöpumpun asennettuna.
Arvonta on käynnissä elokuun loppuun. Varmista, että olet mukana!