Ilma-vesilämpöpumppu öljylämmityksen rinnalle? Tutustu!

Ilma-vesilämpöpumppu öljylämmityksen rinnalle – hinta ja hyödyt

Ilma-vesilämpöpumpun voi hyvin asentaa öljylämmityksen rinnalle. Kun nämä kaksi lämmitysjärjestelmää toimivat rinnakkain, voidaan molemmista lämmitysmuodoista saada irti niiden parhaat ominaisuudet. Lue lisää hyödyistä ja hinnoista!

Ilma-vesilämpöpumppu öljylämmityksen rinnalle – hinta ja hyödyt

Ilma-vesilämpöpumpun voi hyvin asentaa öljylämmityksen rinnalle esimerkiksi remontti- ja saneerauskohteissa. Tämä voi olla fiksu ratkaisu varsinkin, jos öljykattilalla on vielä teknistä käyttöikää jäljellä.

Kun nämä kaksi lämmitysjärjestelmää toimivat rinnakkain, voidaan molemmista lämmitysmuodoista saada irti niiden parhaat ominaisuudet. Ilma-vesilämpöpumppu toimii kiinteistön pääasiallisena lämmityksenä ja öljylämmitys toimii varajärjestelmänä kovilla pakkasilla. Tällä ratkaisulla voit myös säästää jopa 50 % lämmityslaskussasi.

Mitä hyötyä on asentaa ilma-vesilämpöpumppu öljylämmityksen rinnalle?

Ilma-vesilämpöpumpun paras ominaisuus on, että se tuottaa ekologisesti ja tehokkaasti lämmitysenergiaa suurimman osan vuodesta. Ilma-vesilämpöpumpun hyötysuhde on parhaimmillaan, kun ulkolämpötila on suurinpiirtein +10 ja -10 asteen välillä. Suomessa valtaosa vuodesta, eli suurinpiirtein 60 %, on lämpötilaltaan juuri tällaista säätä.

Tässä onkin ilma-vesilämpöpumpun hienous. Se tuo säästöjä huolehtiessaan suurimmaksi osaksi kiinteistön lämmityksestä ja lämpimästä käyttövedestä. Ilma-vesilämpöpumppu pienentää lämmityskustannuksia jopa noin 50-60 % ja vähentää öljynkulutusta jopa 80 prosenttia.

Öljy puolestaan auttaa kiinteistön lämmityksessä kovilla pakkasilla, kun lämpöpumpun teho laskee. Tämä tapahtuu yleensä, kun asteet ulkona laskevat noin -15 asteeseen. Öljy on tehokas lämmitysmuoto, joka toimii kovilla pakkasilla. Öljylämmitys on myös kustannustehokasta, varsinkin kun sitä vertaa kovien pakkasten aikana sähkölämmityksen ja pörssisähkön hintaan.

Ilma-vesilämpöpumppu öljylämmityksen rinnalle – hinta

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämpöä ulkoilmasta ja siirtää sen talon vesikiertoiseen lämmitykseen. Sen etuna esimerkiksi maalämpöön verrattuna on on edullisempi hinta – ilma-vesilämpöpumppu ei tarvitse muun muassa lämpökaivon poraamista.

Kun ajatuksena on hankkia ilma-vesilämpöpumppu öljylämmityksen rinnalle, hinta tietysti kiinnostaa kaikkia. Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna öljylämmityksen rinnalle on suurinpiirtein 8 000–15 000 euroa ja hintaan vaikuttaa esimerkiksi pumpun tehokkuus ja koko. Ilma-vesilämpöpumpun hankinnassa on hyvä muistaa, että se tuottaa säästöjä heti asennuksen jälkeen. Lämpöpumpun maksaa itsensä takaisin säästettyinä lämmityskuluina yleensä noin 5–8 vuodessa.

Jos haluat tietää lisää ilma-vesilämpöpumppujen hinnasta, lue artikkelimme: Ilma-vesilämpöpumpun hinta – mitä vilppi oikeasti maksaa?

Ilma-vesilämpöpumppuja on tarjolla hyvin erilaisia. Tärkeintä on, että valitset kiinteistöösi juuri oikeanlaisen ja oikein mitoitetun pumpun. Ennen hankintaa selvitä ammattilaisen kanssa kiinteistösi käyttötarpeet ja energiankulutus. Oikea mitoitus vaikuttaa muun muassa hyötysuhteeseen, kestävyyteen ja melutasoon.

 

Haluaisitko apua ilma-vesilämpöpumpun hankintaan?

Kiinnostuitko ilma-vesilämpöpumpun hankinnasta öljylämmityksen rinnalle tai jopa kokonaan sen tilalle?

Ota yhteyttä, autamme mielellämme. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Pyydä maksuton kartoitus ja tarjouspyyntö alta.

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lämpöpartio - Tarjouspyyntö