Näin ilma-vesilämpöpumppu tuo helpotusta arkeesi - Lue 5 vinkkiä

Näin ilma-vesilämpöpumppu tuo helpotusta arkeesi – Lue 5 vinkkiä

3.11.2020

Ilma-vesilämpöpumpun avulla kotisi lämpenee kustannustehokkaasti ja vaivattomasti. Ilma-vesilämpöpumppu tuo helpotusta arkeesi, jonka ohessa myös lompakko kiittää merkittävillä säästöillä. Tässä blogitekstissä kerromme kuinka ilma-vesilämpöpumppu helpottaa arkeasi.

Ilma-vesilämpöpumppu tuo helpotusta arkeesi, ja on äärimmäisen helppo ratkaisu kodin lämmittämiseen. Ainoa vaatimus sen toimimiseen on vesikiertoinen patteri- tai lattialämmitys. Pumppu kerää ilmasta saatavan energian talteen ja hyödyntää sen kotisi lämmitykseen. Ilmaan on varastoitunut energiaa myös talvella, joten energiaa on tarjolla ympäri vuoden.

Lämpöpartio asentaa Ilma-vesilämpöpumpun päivässä ja koko prosessi toimii avaimet käteen -periaattella. Pumpun käyttäminen on äärimmäisen helppoa ja vaivatonta. Seuraavaksi kerromme 5 faktaa, joilla ilma-vesilämpöpumppu helpottaa arkeasi.

1. Ilma-vesilämpöpumppu tuo tasaisen lämmön koko asuntoon

Riippuen nykyisestä lämmitysmuodosta, Ilma-vesilämpöpumppu kykenee lämmittämään koko talon patteripiirit viimeisiä pattereita myöten tasaisesti. Jokaisessa huoneessa on sama lämpötila, joka lisää asumismukavuutta. Myöskään ulkoilman lämpötila ei vaikuta lämmön tasaisuuteen talossa.

“Ilma-vesilämmön myötä kotona on joka nurkka suurin piirtein yhtä lämmin. Se on kyllä parantanut asumismukavuutta reilusti”

2. Suihkuveden lämmön vaihtelevuus

Olemme saaneet asiakkailtamme palautetta, kuinka ilma-vesilämpöpumppu on tasoittanut suihkuveden lämpötilan tasaisuutta. Talot, joissa on öljylämmitys ja useampi suihku, saattaa molempien suihkujen käyttö aiheuttaa kylmiä suihkuja toisessa suihkussa, koska öljykattila ei pysty pitämään veden lämpöä tasaisena kaikille suihkuille.

“Nyt ei enää tule kylmää vettä niskaan jos joku toinen on samaan aikaa suihkussa toisessa kerroksessa”

3. Ilma-vesilämpöpumpulla on 5 vuoden huoltoväli

Öljylämmittäjän täytyy tyypillisesti tilata öljyä 1-2 kertaa vuodessa, riippuen siitä paljonko öljyä haluaa kerralla ostaa. Öljyn tilaamisen lisäksi öljykattila ja polttimo vaativat vuosittaisen huollon.

Ilma-vesilämpöpumpun huoltoväli on jopa 5 vuotta, joten huolta ei todellakaan tarvitse kantaa eikä huoltotyöt juurikaan kevennä lompakkoa. Ensimmäistäkään huoltoa ei tarvitse muistaa, sillä Lämpöpartio soittelee huoltamisesta asiakkailleen viisi vuotta asennuksen jälkeen. Kokonaisuudessaan ilma-vesilämpöpumpun elinkaari on 20-30 vuotta.

Muutenkin jos asiakkaillemme tulee ongelmia lämmityksen kanssa, meidän huoltopäivystyksen tavoittaa 24/7. Suurin osa ongelmista saadaankin selvitettyä puhelimitse.

4. Ilmavesilämpöpumppu sopii myös muiden lämmitysmuotojen kaveriksi

Ilma-vesilämpöpumppua ei tarvitse hankkia ainoaksi lämmitysmuodoksi. Etenkin metsää omistavat ihmiset lämmittävät kotinsa usein puulla, joka on taloudellisesti järkevää. Puulämmitys on vain hyvin työlästä, joten hankkimalla ilma-vesilämpöpumpun puulämmityksen kaveriksi, voi päästä todella helpolla ja alhaisin kustannuksin.

Esimerkiksi jos jostain syystä puuta ei pystykään käyttämään lämmitykseen keskellä talvea, voi lämmityskustannukset karata todella korkeiksi jos koti täytyy lämmittää hetkellisesti sähköllä. Ilma-vesilämpö voisi tässä tapauksessa hoitaa lämmityksen puun puolesta.

“Ilma-vesilämpöpumppu on laskenut selvästi öljynkulutustamme, ja öljykattila tuntuu olevan enää harvoin päällä. Meille on myös tärkeää pystyä lämmittämään kotia edelleen myös takalla, jonka ääressä on iltaisin mukava istua” –Matti Teirikko

5. Lompakko kiittää ilma-vesilämmittäjää

Kuten olemme usein nostaneet esiin, ilmavesilämmöllä voi saavuttaa jopa 50-70 prosentin säästöt vuotuisissa lämmityskustannuksissa. Esimerkiksi öljylämmityksen kustannukset ovat pyöreästi noin 2000e/vuosi ja ilma-vesilämpöpumpulla vastaava noin 800 euroa. 1200 euron ero vuodessa tarkoittaa noin 100 euron säästöä kuukaudessa lisää rahaa, jolloin joka kuukausi jää enemmän rahaa muuhun elämiseen.

Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että ilmastoystävällinen ja kustannustehokas lämmitysmuoto nostaa kodin jälleenmyyntiarvoa.

“Sähkölaskumme ovat pienentyneet puolella nyt, kun vesi lämpenee pumpulla.” –Marita Nylund

Lue lisää ilma-vesilämpöpumpun hinnasta artikkelistamme: Ilma-vesilämpöpumpun hinta – mitä vilppi oikeasti maksaa?

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lämpöpartio - Tarjouspyyntö