Näin voit säästää 50-70% lämmityskustannuksissa

Nykypäivän lämmitysratkaisuilla voi aidosti säästää jopa 50-70% lämmityskustannuksissa

30.9.2020

Monet suomalaiset kodit lämpenevät vielä tänäkin päivänä öljyllä, puulla, sähköllä tai pelletillä. Uudisrakennuksissa edellä mainittuja lämmitysjärjestelmiä näkee enää harvoin, sillä lämmitysratkaisut ovat kehittyneet tällä vuosituhannella huomattavasti kustannustehokkaampaan ja luontoa säästävimpiin ratkaisuihin.

Artikkelin lopussa voit testata mikä energiaratkaisu sopii sinun kotiisi.

Esittelemme tässä artikkelissa nykyaikaisia ratkaisuja kodin lämmitykseen, joilla voit säästää jopa 50-70% lämmityskustannuksissa. Vaikka vanhan lämmitysjärjestelmän uusiminen tuntuukin isolta alkuinvestoinnilta, pystyy nykyaikaisilla ja energiatehokkailla järjestelmillä säästämään merkittävästi päivittäisissä lämmityskuluissa, jolloin investointi “maksaa” itsensä takaisin.

Lisäksi energiatehokkaat ja uusiutuvaan energiaan perustuvat järjestelmät nostavat kotisi jälleenmyyntiarvoa. Järjestelmät vaativat usein vain 1-2 päivää asennukseen, ja kaikki toimitetaan avaimet käteen-periaatteella.

Kun ihminen vaihtaa kotinsa lämmitysjärjestelmän öljylämmityksestä ilma-vesilämpöpumppuun, syntyy säästöä keskimäärin 50-70 prosenttia vanhaan järjestelmään verrattuna.

Esimerkkilaskelma:

– 120m2 talo
– Rakennusvuosi 1978
– 2 asukasta

Öljylämmityksen kustannus n. 2000€/vuosi
Ilma-vesilämpöpumppu kustannus n. 800€/vuosi.

Vuosittainen säästö n. 1200 euroa.

Ilma-vesilämpöpumppu on vaivaton ja helppo ratkaisu

Ilma-vesilämpöpumpulla on mahdollista säästää jopa tuhansia euroja kodin lämmityskuluissa. Riippuen nykyisestä lämmitysratkaisusta, ilma-vesilämpöpumppu on mahdollista valita päälämmönlähteeksi tai kompensoimaan esimerkiksi nykyistä sähkölämmitystä ja tuomaan sitä kautta kustannussäästöjä.

Toimiakseen pumppu tarvitsee vesikiertoisen lämmityksen, eli patteriverkosto tai lattialämmitys. Ilma-vesilämpöpumppu kerää ilmasta saataavaa energiaa ja hyödyntää sen kotisi lämmityskeen. Ilmassa on energiaa rajattomasti absoluuttiseen nollapisteeseen saakka. Nerokas yhdistelmäpumppu hyödyntää näin ollen luonnon tarjoamaa energiaa maksimaalisesti.

Ilma-vesilämpöpumppujen tekniikka koostuu suljetusta kylmäainepiiristä, jonka pääosia ovat höyrystin, lauhdutin, kompressori ja paisuntaventtiili. Pumput tuottavat jopa 3kWh käyttölämpöä jokaista kuluttamaansa kilowattituntia kohden. Eli yhdellä kilowattitunnilla pumppu tuottaa 3 kilowattituntia energiaa lämmitykseen.

Lämpöpartio on asentanut eniten ilma-vesilämpöpumppuja Suomessa vuodesta 2011 lähtien. Markkinoilla on lukuisia erilaisia pumppuja, joten vertailu järkevää. Luotamme Mitsubishi Heavy Industry -lämpöpumppujärjestelmään, jonka olemme todenneet parhaimmiksi ja kestävimmiksi Suomen olosuhteisiin.

Lue lisää ilma-vesilämpöpumpun hinnasta artikkelistamme: Ilma-vesilämpöpumpun hinta – mitä vilppi oikeasti maksaa?

Maalämmöllä kotisi lämpenee edullisesti

Maalämpöpumppu ovat kasvattanut suosiotaan lämmitysjärjestelmänä viimeisten vuosien aikana. Maalämpöpumppu kerää maahan varastoitunutta energiaa, jonka se ohjaa kotisi lämmitykseen. Uusiutuvana energianlähteenä maalämpö mahdollistaa merkittävästi edullisemmat lämmityskustannukset kuin öljy-, sähkö- tai kaukolämmitys. Maalämpö on todella helppo ja vaivaton ratkaisu.

Maalämpöjärjestelmän elinkaari on noin 20-25 vuotta. Maalämmöllä on mahdollista saavuttaa todella edulliset lämmityskustannukset, jonka myötä järjestelmä maksaa itsensä takaisin. Maalämpö on myös erittäin arvostettu lämmitysmuoto, joka nostaa asuntosi jälleenmyyntiarvoa.

Aurinkoenergialla voit kompensoida jopa 10-50% sähkölaskusta

Myös aurinkosähköjärjestelmät ovat kasvattaneet suosiotaan. Vaikka Suomessa harvemmin pystyy aurinkoenergialla kattamaan kaikkia kiinteistön energiantarpeita, voi aurinkosähköllä kattaa 10-50 prosenttia käyttösähkön kustannuksista. Etenkin sähkölämmitteisiin taloihin aurinkosähköllä voi luoda suuriakin kustannussäästöjä. Aurinkoenergiajärjestelmä toimii täysin automaattisesti, joten sen ylläpidosta ei koidu vaivaa.

Aurinkosähköjärjestelmä muuttaa auringosta saatavan energian suoraan normaaliksi sähköksi. Katolle asennettavat aurinkopaneelit kestävät hyvin Suomen talven pakkaset ja lumikuormat eivätkä vaadi erityistä puhdistamista. Aurinkopaneeleilla kerättyä sähköä on mahdollista myös varastoida akkuihin tai syöttää takaisin sähköverkkoon. Paneelit itsessään eivät kuluta lainkaan sähköä, joten sähkölaskusi pienenee varmasti.

Aurinkosähköpaneelit yhdistettynä ilmalämpöpumppuun tuo kesällä käytännössä ilmaisen viilennyksen. Yhdistelmä auttaa lämmityskuluissa keväällä ja syksyllä, jolloin saadaan aurinkopaneelien hyötysuhdetta parannettua entisestään sekä energiankulutusta tiputettua.

Ilmalämpöpumppu lisää asumismukavuutta

Ilmalämpöpumppua voidaan hyödyntää kodin lämmitykseen ja viilennykseen. Hiljaiset ja esteettiset pumput lisäävät huomattavasti kodin asumismukavuutta, joiden avulla on mahdollista myös säästää lämmityskustannuksissa. Etäohjauksella toimiva pumppu on todella helppokäyttöinen järjestelmä.

Kesähelteillä ilmalämpöpumpun viilennys- ja kosteudenpoistotoiminnolla tekee kodistasi erittäin miellyttävän paikan olla. Viilennys tuo hieman kuluja (noin. 50 snt/vrk), mutta talvella lämmitysominaisuus kattaa nämä kulut moninkertaisesti. Pumppumme ovat valmistettu kestämään Suomen vaihtelevat sääolosuhteet ja se pystyy tuottamaan lämpöä kovillakin pakkaskeleillä.

 

Testaa nyt mikä energiaratkaisu sopii sinun kotiisi!

 

Tarjouspyyntö

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lämpöpartio - Tarjouspyyntö