Omakotitalon lämmittämisen ei tarvitse olla hankalaa tai kallista

Omakotitalon lämmittämisen ei tarvitse olla hankalaa tai kallista

20.7.2019

Nykyaikainen lämmitysjärjestelmä on kustannustehokas, huoleton ja ekologinen. Vanhan talon lämmitysjärjestelmän uusiminen kannattaa. Lue lisää alta!

Nykyaikainen lämmitysjärjestelmä on kustannustehokas, huoleton ja ekologinen. Vanhan talon lämmitysjärjestelmän uusiminen kannattaa.

Onko tuttua?

 • Kotini lämpenee öljylämmityksellä helposti, mutta pidän öljyllä lämmittämistä kalliina.
 • Vuosia vanhan öljysäiliön ja kattilan riskit pyörivät mielessäni.
 • Kotini puu- tai pellettilämmitys on tilanteessani turhan työläs ja aikaa vievä lämmitysmuoto.
 • Puu- tai pellettilämmityksellä kotini lämpö on usein joko liian kylmä tai kuuma.
 • Sähkölämmityksellä kotini lämpenee vaivattomasti, mutta sen aiheuttamat kustannukset ovat suhteellisen kovat.
 • Kotini on liitetty kaukolämpöverkkoon, jonka vuoksi ainut vaihtoehtoni on lämmittää kotini jatkossakin kaukolämmöllä, kaukolämmön kustannusten jatkuvasti noustessa.
  (Huom. tämä on myytti.)

 

Sanoitko johonkin näistä kyllä? Lue eteenpäin.

 

Työläät, kustannustehottomat ja ympäristöä rasittavat omakotitalojen lämmitysjärjestelmät ovat vähenemään päin. Kuluttajat ovat entistä valveentuneempia, eikä enää ei ajatella samoin kuten vuosikymmeniä sitten, kun asennettiin öljylämmityksiä urakalla. Nyt kuluttajat haluavat ottaa huomioon kokonaiskuvan. Etenkin kustannussäästöt ja ympäristöasiat kiinnostavat yhä enenevissä määrin. Nykyajan ihminen arvostaa helppoutta, energiatehokkuutta ja edullisia lämmityskustannuksia. Lisäksi meille suomalaisille luonto on erityisen tärkeä ja se halutaan huomioida myös energia- ja lämmitysasioissa.

Nykyaikainen lämmitysjärjestelmä on kustannustehokas, huoleton ja ekologinen. Toisin sanoen tehokkaalla oikeinmitoitetulla ratkaisulla kotitalo lämpenee edullisesti ja lähestulkoon automaattisesti, järjestelmän ottaen voimaa luonnosta. Yleensä nykyaikaisen lämmityksen käyttökustannukset ovat hyvin alhaiset ja kustannukset koostuvat lähinnä alkuinvestoinnista. Riippuen ratkaisusta, uusi laite ja järjestelmä maksaa itsensä takaisin 4-10 vuodessa jonka jälkeen lämmitys on lähestulkoon ilmaista.

Muiden muassa öljylämmityksen korvaaminen lämpöpumpulla sekä lämpöpumpun asentaminen öljyn rinnalle ovat yleistyneet, kun öljyn hinta nousee. Öljylämmityksen korvaaminen nykyaikaisella lämmitysjärjestelmällä on todellinen ekoteko. Lisäksi vaihdon avulla pääsee eroon öljyn riskeistä ja se vähentää lämmityskustannuksia. Lue lisää ilma-vesilämpöpumpun hinnasta artikkelistamme: Ilma-vesilämpöpumpun hinta – mitä vilppi oikeasti maksaa?

Aurinkoenergian hyödyntäminen on viimevuosina lisääntynyt räjähdysmäisesti Suomessa. Aurinkoenergialla tuotetaan usein sähköä, tai lämmitetään käyttövettä. Aurinkoenergialla voidaan tuottaa myös osa vesikiertoisen lämmitykseen tarvittavasta energiasta. Suomen leudon kesän ansioista Suomi on otollista seutua aurinkoenergian tuotantoon. Tiesitkö, että ylimääräisen aurinkopaneeleilla tuotetun energian voi myydä eteenpäin?

 

Huomioi nämä, kun suunnittelet energiajärjestelmää vanhaan taloon:

 

 • Kiinteistön koko – Oikein mitoitettu järjestelmä on tehokas ja sen tehosta saadaan kaikki irti. Kiinteistön koko kannattaa huomioida ratkaisun suunnittelussa.
 • Energiankulutus – Energiankulutus vaikuttaa suoraan energiajärjestelmän vaatimuksiin. Liian pienen tai suuren järjestelmän hankkiminen ei ole kannattavaa.
 • Nykyinen lämmitysmuoto – Vanhan järjestelmän rinnalle voidaan asentaa joko rinnakkaisjärjestelmä tuomaan energiatehokkuutta tai vanha järjeestelmä voidaan purkaa ja asentaa kokonaan uusi kustannustehokas järjestelmä.
 • Lämmönjakotapa – Uuden järjestelmän valintaan vaikuttaa se, jaetaanko lämpö huoneisiin vesikiertoisena lattialämmityksessä tai patteriverkossa, sähköpattereilla vai ilman kautta. Nykyinen lämmönjakotapa voidaan myös vahtaa toiseen. Esim. sähkölämmitystaloon voidaan asentaa uusi vesikiertoinen lämmönjako.
 • Nykyiset laitteet + niiden ikä ja kunto – Lämmitys- tai energiaremontin yhteydessä kannattaa usein purkaa vanhat laitteet ja asentaa tilalle nykyaikainen ratkaisu. Kuitenkin hyväkuntoisten laitteiden käyttöä kannattaa joissain tapauksissa jatkaa esim. uuden järjestelmän rinnalla.

 

Parhaan energiajärjestelmän valinta vanhaan omakotitaloon vaatii tietoa ja perehtymistä. Energia-asiantuntijan avulla valitset sopivimman ratkaisun, joka ottaa ympäristön huomioon.

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lämpöpartio - Tarjouspyyntö