Omakotitalon lämmitysjärjestelmän hinta – Mitä remontti maksaa ja mistä maksetaan?

Omakotitalon lämmitysjärjestelmän hinta – Mitä remontti maksaa ja mistä maksetaan?

27.7.2019

Omakotitalon lämmitysjärjestelmän hinta saattaa kuulostaa aluksi kovalta. Se maksaa kuitenkin itsensä takaisin lämmityssäästöinä. Lue lisää

Omakotitalon lämmitysjärjestelmän hinta vaihtelee suuresti

 

Omakotitalon lämmitysjärjestelmän hinta saattaa kuulostaa aluksi kovalta. Nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle asennettavan hybridijärjestelmän hinta on n. 8 000 – 12 000 euroa. Vastaavasti koko järjestelmän uusiminen on usein 10 000 – 25 000 euron investointi. Hintaskaala on hyvin suuri, johtuen lukuisista järjestelmävaihtoehdoista ja erilaisista tarpeista.

Lämmitysjärjestelmän hinta saattaa kuulostaa aluksi kovalta, mutta kauhistus hälvenee, kun asiaan perehtyy. Pidemmällä aikajaksolla tehokas järjestelmä säästää kiinteistön lämmityskustannuksissa. Jopa muutamassa vuodessa uudella järjestelmällä tuotettu ekologinen energia on ilmaista tai lähes ilmaista. Hankinta maksaa siis nopeasti itsensä takaisin.

Monet pankit tarjoavat rahoitusta energia- ja lämmitysremontteja varten, jolloin hankinta tulee maksamaan kuluttajalle alkaen 100 euroa kuussa.

Lämmitysremontti on kotitalousvähennyskelpoinen. Kuluttajalla on siis mahdollisuus vähentää verotuksessa osa remontin työn osuudesta, joka on maksimissaan 2 400 euroa per henkilö, joten kahdelle henkilölle maksimihyvitys on 4 800 euroa.

 

Isompi talo tai isompi energiankulutus – Isompi hinta

 

Uuden lämmitys järjestelmän hintaan vaikuttavat kiinteistön tarpeisiin soveltuvan tarvittavan järjestelmän valinta ja koko. Luonnollisesti isossa talossa on suurempi energiantarve kuin pienessä, joten myös järjestelmän hinta on suurempi.

Lämmitysremontin hinta muodostuu laitteista, tarvikkeista ja työstä. Usein laitteet vievät hinnasta suurimman siivun, mutta myös työnosuus on merkittävä. Laitteissa on eroja laadun, tehokkuuden ja iän suhteen, jotka vaikuttavat myös hintaan. Suomessa kannattaa valita laitteita, jotka on suunniteltu kestämään pohjoisissa olosuhteissa. Lisäksi kannattaa olla tarkkana, että järjestelmän teho on mitoitettu kiinteistön vaatimusten mukaan.

 

Toimitussisällöissä on eroja

 

Lämmitys- ja energiaremontteja tekevien yritysten tarjoamat toimitussisällöt vaihtelevat suuresti. Parhaimmillaan yritys hoitaa suunnittelun, tarvike- ja laitetilaukset, ammattitaitoisen asennuksen sisältäen LVI- sähkö- ja kylmäainetyöt, loppusiivouksen ja ympärivorokautisen takuuhuoltopäivystyksen. Kun ennalta sovittu kiinteä hinta sisältää koko remontin alusta loppuun, ei kuluttajan tarvitse pelätä yllättäviä piilokuluja.

Lue lisää ilma-vesilämpöpumpun hinnasta artikkelistamme: Ilma-vesilämpöpumpun hinta – mitä vilppi oikeasti maksaa?

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lämpöpartio - Tarjouspyyntö